Ilmainen viljely­suunnitelma kännykkään

Viljelytiedot kännykässä ja tietokoneella

Oletko tietoinen, että nykyaikainen viljelysuunnitelma ja lohkokirjanpito toimii kännykässä? Kaikki viljelysuunnitelman tiedot voivat olla aina mukana omassa taskussa.

Jos epäilet, että pienellä näytöllä on hankalaa käsitellä monimutkaisia asioita, niin kokeile itse Sirpin mobiilia viljelysuunnitelmaa. Voit ladata Sirpin ilmaiseksi Googlen Play-kaupasta tai Applen sovelluskaupasta. Todennäköisesti yllätyt, kuinka helppoa viljelysuunnitelman ja lohkokirjanpidon käsittely on ja miten paljon toimiva mobiili viljelysuunnitelma säästää aikaasi ja hermojasi. Sirppiä käyttäneistä viljelijöistä valtaosa arvioi sovelluksen helpottaneen merkittävästi paitsi viljelysuunnittelua ja lohkokirjanpitoa, myös käytännön viljelytöitä.

Miksi Sirppi on ylivoimainen viljelysuunnitelman käsittelyssä?

Sirpillä on monta etua, joita ei ole perinteisillä ATK-ohjelmilla tai pelkästään selaimella käytettävillä viljelysuunnittelusovelluksilla. Edut havaitsee itse kokeilemalla:

 • Sama sovellus toimii sekä tietokoneella että kännykässä. Voit tehdä suunnittelua työhuoneen tietokoneella ja näet kaikki samat tiedot välittömästi myös kännykässä.
 • Kaikki viljelysuunnittelun ja lohkokirjanpidon tiedot ovat aina taskussa.
 • Aito mobiilisovellus, joka on suunniteltu pienelle näytölle. Näytössä ovat vain ne asiat, joilla on merkitystä. Näin kännykän näyttö riittää loistavasti.
 • Kännykän paikkatieto. Sirppi näyttää viljelysuunnitelmasta juuri sen lohkon tiedot, jolla itse olet. Sinun ei tarvitse selata lohkoja ja tapahtumia löytääksesi oikeat tiedot. Ne ovat jo ruudulla.
 • Vipu-tukihaun tiedot näkyvät kännykässä lohkokortteina ja karttoina. Kaikki tiedot ovat koko ajan mukana.
 • Nopean käynnistymisen ansiosta viljelysuunnitelmaa voi vilkaista hetkessä missä vain.
 • Lohkokirjanpidon havainnot voivat olla vaikka kännykkäkuvia. Havainto menee lohkokirjanpitoon suoraan oikealle lohkolle kännykän paikkatiedon ansiosta. Kuvat näkyvät pieninä myös lohkokirjanpitotulosteessa ja kuvaa klikkaamalla sen näkee suurena myös suoraan pdf-tulosteelta.
 • Helppo työtehtävän kuittaus. Yhdellä klikkauksella viljelysuunnitelman työtehtävästä tulee lohkokirjanpidon tapahtuma, jolla on oikea päiväys.
 • Tapahtumien suodatus: Jos olet kylvämässä, näet kylvötiedot. Jos olet ruiskuttamassa, näet sen ruiskutuskerran aineet. Ilman oikean lohkon tai tapahtumien etsimistä.
 • Tarkastajalle voi näyttää lohkokirjanpidon tietoja heti pellolla omasta kännykästä. Moni kysymys selviää välittömästi ilman suurempaa selvittämistä. Tästä pitävät myös tarkastajat.
 • Karttamerkintöjen teko: Kun klikkaat kännykkään esim. hukkakauran löytöpaikan, voit suunnistaa kännykän avulla myöhemmin takaisin samaan paikkaan.
 • Karttamerkintöjen jako esim. WhatsApp-viestinä, tarvittaessa kuvan kanssa.
 • Haluttujen lohkojen karttajako urakoitsijalle suoraan WhatsApp-viestinä. Urakoitsijan ei tarvitse asentaa mitään tai kirjautua mihinkään, WhatsApp-linkki riittää.
 • Kasvukauden lämpötilat, sademäärät ja lohkokohtaiset puintiaikaennusteet omassa kännykässä. Ilman minkään lisätiedon tallentamista.
 • Luomutilalle ja tavanomaiselle tilalle sopiva varastokirjanpito, rehukirjanpito ja kuivurikirjanpito. Omassa kännykässä ja aina ajan tasalla. Kuvat vakuustodistuksista ja viljapasseista näkyvät suoraan varastotulosteessa.
 • Sama viljelysuunnittelu, lohkokirjanpito, varastokirjanpito ja karttamerkinnät näkyvät kaikissa laitteissa, joille annat luvan: Android-kännykässä, Applen laitteissa, tabletissa, tietokoneessa… Sinä määrittelet, ketkä näkevät tiedot.

Esimerkki mobiilin viljelysuunnitelman käytöstä kevätkylvöjen apuna

Muokkaaja, jolla on kännykässä Sirpin viljelysuunnitelma ja lohkokirjanpito:

 • Kylvötöiden aluksi suodatus: näkyviin kevätmuokkaukset.
 • Aamuisin haluttaessa lisäsuodatus: tänään käsitellään kevätvehnälohkot tms.
 • Kun lohko on muokattu: Sirpin aukaisu ja muokkaustapahtumalle Suoritettu-klikkaus. Samalla syntyy lohkokirjanpito. Oikea tapahtuma on valmiina ruudulla mobiilin viljelysuunnitelman ja kännykän paikannuksen ansiosta.
 • Haluttaessa Sirppiin lisätietoja ja valokuva pellolta tai koneen säädöistä.
 • Jos pellolta löytyi uusi maakivi tms., karttamerkintä Sirppiin kylväjää ja ensi vuotta varten.

Kylväjä, jolla on kännykässä Sirpin viljelysuunnitelma ja lohkokirjanpito:

 • Kylvötöiden aluksi suodatus: näkyviin Siemen, Lannoitus ja Kylvö -tapahtumat.
 • Päivän aluksi haluttaessa lisäsuodatus: tänään käsitellään kevätvehnälohkot tms.
 • Kun lohko on kylvetty: Sirpin aukaisu ja Siemen, Lannoitus ja Kylvö-tapahtumille Suoritettu-klikkaus. Oikeat tapahtumat ovat valmiina ruudulla mobiilin viljelysuunnitelman ja kännykän paikannuksen ansiosta. Lohkokirjanpito syntyi Tehty-klikkauksilla.
 • Haluttaessa toteutuneen lannoitemäärän tai siemenmäärän muutos Sirppiin. Ehkä valokuva kylvöjäljestä tai koneen säädöistä.

Isäntä, jonka tilalla käytetään Sirpin viljelysuunnitelmaa ja lohkokirjanpitoa:

 • Kun kylvöt on tehty, kevään lohkokirjanpito on valmis.
 • Ei kalenterimerkintöjä, ei papereiden etsimistä, ei lisätöitä.

Mobiilin viljelysuunnitelman käyttöönotto:

 1. Lataa Sirpin ilmainen viljelysuunnittelu- ja lohkokirjanpitosovellus puhelimesi sovelluskaupasta.
 2. Luo Sirpin tunnukset ja ota se käyttöön: Sirppi noutaa lohkotiedot ja peltokartat hallinnon Vipu-palvelusta.
 3. Jos haluat tehdä viljelysuunnitelman tietokoneella, mene sivulle www.sirppi.fi ja klikkaa alkuruudun nappia Käytä tietokoneella. Sirpin viljelysuunnittelu on suunniteltu hyödyntämään tietokoneen koko näyttö ja suunnitelman teko voi olla helpompaa tietokoneella. Voit muokata suunnitelmaa milloin tahansa myös kännykällä. 
 4. Valitse Sirpin sivuvalikosta Viljelysuunnittelu, niin pääset tekemään viljelysuunnitelman. Sirppi noutaa maanäytteiden tiedot suoraan laboratoriosta.
 5. Voit käyttää kaikkia Sirpin tietoja sekä tietokoneella että kännykällä. Samat tiedot näkyvät koko ajan molemmissa.

Onko Sirppi oikeasti ilmainen?

Kyllä. Saat Sirpin ilmaiseksi Android-puhelimiin Googlen Play-kaupasta ja Applen laitteisiin Applen App Storesta. Tietokoneella voit käyttää Sirppiä menemällä osoitteeseen www.sirppi.fi ja valitsemalla alkuruudulta toiminnon Käytä tietokoneella. Kaikki käyttötavat ovat automaattisesti käytössäsi.

Jokainen maatila voi käyttää Sirppiä vähintään vuoden täysin ilmaiseksi. Sen jälkeen tilan vuosimaksu on 50 e + alv, joka käytetään palvelinmaksuihin ja tuotekehitykseen. Mitään lisämaksuja ei tule riippumatta käyttäjien määrästä, laitteiden määrästä tai hehtaareista. Mistään lisäominaisuuksista ei laskuteta lisähintaa.

Jos pidät Sirppiä hyvänä sovelluksena, voit suositella sitä muille. Jos uusi tila ottaa Sirpin käyttöön, saatte molemmat puoli vuotta lisää ilmaista käyttöaikaa. Voit lähettää Sirpistä suositteluja niin paljon kuin haluat.

Sirpin käyttöönotossa ei tehdä mitään “tilaussopimusta”, joka sitoisi sinua tai josta syntyisi kuluja. Kun olet käyttänyt ilmaisvuoden, voit itse päättää, onko sovellus sinusta viidenkympin arvoinen. Jos on, voit tehdä Sirpin sisältä tavallisen verkkokauppaoston, joka jatkaa käyttöaikaa vuodella.

Sirpin takana ovat käytännön viljelijät. Moni sanoo, että sen huomaa.

Viljelysuunnittelu ja lohkokirjanpito ovat tulleet nykyaikaan. 

Tarkempia aloitusohjeita löytyy Sirpin ohjeesta.

Lohkokirjanpitoon ja viljelysuunnitteluun liittyviä artikkeleita:

Peltokartta kännykkään, karttamerkintöjen teko kännykällä

Mobiili lohkokirjanpito kännykällä

Luomutilan varastokirjanpito

Ihastu itsekin. Lataa Sirppi nyt!