Maatalou­den uusi aikakausi on täällä.

Viljelysuunnittelu ja lohkokirjanpito, mutta myös paljon muuta. Sama sovellus tietokoneella ja mobiiliappina. Ideoita, jotka ovat vain Sirpissä. Saat Sirpin ilmaiseksi. Kolmessa minuutissa näet ruudulla omat lohkosi. Kokeile itse, miltä tuntuu alan parhaaksi sanottu sovellus! Voit käyttää Sirppiä muun ohjelman täydentäjänä tai yksinään. Alempaa näet, miten se voi helpottaa arkeasi.

Monipuoliset tietolähteet

Sirppi

Viljelytiedot taskussa

Sirppi on viljelyohjelmisto ja kartta kännykässä. Se mahdollistaa automatisoidun lohkokirjanpidon. Voit tehdä suunnitelman tietokoneella ja kuitata tapahtumat paikkatiedon avulla pellolla. Uskomattoman helposti.

Sirppi tietää, millä lohkolla olet

Kännykän ruudulla näkyvät sen lohkon tiedot, jolla olet. Viljelytapahtumia voi kuitata yhdellä klikkauksella. Säähavainnot, puintiennusteet ja varastotiedot ovat aina mukanasi.

Näytä vain haluamasi tapahtumat

Ennen pellolle lähtöä suodata vain halutut tapahtumat. Työn ohessa tapahtumien kuittaus onnistuu yhdellä klikkauksella.

Ota ja hyödynnä valokuvia

Voit ottaa Sirpillä valokuvia ja liittää niitä lohkotapahtumiin.

Pitkälle automatisoitu varastokirjanpito

Tiedot lohkoilla käytetyistä tarvikkeista siirtyvät automaattisesti varastokirjanpitoon.

Lohkokartta

Voit tehdä kuvallisia karttamerkintöjä ja halutessasi jakaa niitä esim. WhatsAppilla. Jako sisältää valokuvan ja linkin, joka näyttää karttamerkinnän Maanmittauslaitoksen pohjakartan päällä. Voit jakaa myös lohkoja ja lähettää Google Maps -ajo-ohjeita.

Kasvulohkot, karttamerkinnät, tilarajat

Lohkokartat tuodaan Sirppiin suoraan Vipusta. Pohjakartaksi voit valita ilmakuvan, maastokartan tai taustakartan. Voit tehdä karttamerkintöjä hukkakaurasta, laskuaukoista ym. Kartta näyttää myös tilarajat.

Jaa merkintä tai ajo-ohje

Voit jakaa karttamerkintöjä esim. WhatsAppilla. Jako sisältää valokuvan ja linkin, joka näyttää karttamerkinnän Maanmittauslaitoksen pohjakartan päällä. Voit lähettää myös Google Maps -ajo-ohjeen, joka ohjaa karttamerkintäsi luokse.

Jaa lohkot urakoitsijalle

Voit jakaa haluamasi lohkot esim. urakoitsijalle. WhatsApp-viestisi linkkiä klikkaamalla hän näkee jaetut lohkot kartalla. Hänen ei tarvitse asentaa mitään, pelkkä linkin klikkaus riittää. Viesti voi sisältää myös antamasi työohjeen.

Katso satelliittikuvia pelloistasi

Voit nähdä kasvuston erot lohkon eri kohdissa ja tehdä täsmälannoituksen ohjaustiedostoja sekä ISOXML että Shapefile-muodoissa.

Säähavainnot ja puintiennusteet

Sirppi ehdottaa lähintä Ilmatieteen laitoksen sääasemaa, mutta halutessasi voit valita sääaseman myös itse. Asemia on lähes 200 kpl eri puolilla Suomea. Sirppi näyttää etäisyyden kullekin sääasemalle.

Kuluva kasvukausi suhteessa aikaisempiin

Sirppi näyttää, montako päivää kasvukausi on edellä tai jäljessä keskimääräistä kasvukautta.

Sademäärät

Grafiikka sisältää keskimääräisen sadesumman, kahden edellisen vuoden tiedot ja kuluvan vuoden.

Puintiennusteet

Ennuste huomioi kylvöpäivän, lajikkeen vaatiman lämpösumman, kasvukauden toteutuneet säätiedot ja keskimääräisen oletetun loppukesän.

Varastokirjanpito

Sirppi sisältää lohkokirjanpitoon yhdistetyn varastokirjanpidon, joka sopii tavanomaisille ja luomutiloille. Sirpin muu käyttö ei vaadi varastokirjanpidon tekemistä. Voit itse valita, käytätkö varastokirjanpito-osaa vai et.

Sopii kaikkiin tarpeisiin

Sirpin varastokirjanpito sisältää varastokirjanpidon, kuivurikirjanpidon ja rehukirjanpidon. Se sopii kaikille tiloille ja kaikkiin tarpeisiin.

Varastotilanne yhdellä vilkaisulla

Varastojen määrät ja arvot ovat aina taskussasi. Tiedät, mitä viljaa on missäkin siilossa ja paljonko rehupaaleja on takapellolla. Halutessasi näet myös varastojen arvot.

Ostot ja myynnit

Luomutiloilla kirjanpidon pitää sisältää varastotilanteen lisäksi kaikki varastotapahtumat (osto, myynti, käyttö lohkoilla ym.). Sirpin varastokirjanpito toimii näin. Se sisältää myös Siirto toiseen varastoon -toiminnon.

Tiedot aina ajan tasalla

Tiedot lohkoilla käytetyistä tarvikkeista siirtyvät automaattisesti varastokirjanpitoon. Siemenostot ja viljan myynnit voit tallentaa kännykällä suoraan varastolla. Mukaan voit liittää kuvan vakuustodistuksesta tai viljapassista. Myös kuvat näkyvät pdf-tulosteella, joka usein riittääkin yksinään tarkastajalle.

Inventaario ja automatisoitu varastojen täsmäytys

Lohkokirjanpidon ja varastokirjanpidon täsmäytys on usein varastokirjanpidon tuskallisin työ. Sirpin ainutlaatuinen varastojen täsmäytys hoitaa sen automaattisesti, jos niin haluat.

Alikäyttäjät helposti

Sirppiin voi luoda alikäyttäjiä, jotka voivat käsitellä joko kaikkia tilan tietoja tai vain osaa niistä. Voit antaa joko katselu- tai muokkausoikeuksia.

Käytön aloittaminen vie 3 minuuttia

Tarvitset vain pankkitunnukset. Sirppi hakee tiedot hallinnolta ja perustaa tilan automaattisesti. Käytä vähintään vuosi ilmaiseksi, jatko 50 euroa/tila/vuosi + alv.

yli 3500 tilaa
on jo ottanut Sirpin käyttöönsä
Google Play
4.6/5

Käyttöönotto

Sirpin käyttöönotto on erittäin helppoa. Kun kerrot tilatunnuksen, Sirppi noutaa lohkosi ja karttasi hallinnolta. Tietojen haun yhteydessä tunnistaudutaan pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Jotta saat tiedot hallinnolta, sinulla pitää olla asiointioikeudet hallinnon Vipu-palveluun.

3 minuutissa sovellus käyttövalmiina

Sirppi tuo lohkosi, viljelykasvisi ja karttasi sekä tietokoneelle että kännykkään. Sen jälkeen voit käyttää vapaasti kaikkia Sirpin ominaisuuksia.

Katso video
Katso video

Tapahtumien kuittaus ja lisäys

Voit katsoa viljelytapahtumia missä tahansa ja kuitata niitä tehdyiksi. Voit lisätä uusia tapahtumia ja ottaa valokuvia lohkosta, rikkakasveista tai koneiden säädöistä. Näet samat tiedot kännykässä ja tietokoneella.

Automaattiset tapahtumaehdotukset

Sirppi näyttää automaattisesti sen lohkon tiedot, jolla itse olet. Kun kuittaat työn heti pellolla, ruudulla odottaa oikea tapahtuma. Yksi klikkaus riittää ja lohkokirjanpitosi on aina ajan tasalla.

Kartan perustoiminnot

Sirpin kartalla näet omat lohkosi maastokartan tai ilmakuvan päällä. Voit tehdä kartalle merkintöjä (hukkakaura, laskuaukko...) ja halutessasi lisätä niihin myös valokuvan. Näet myös kiinteistörajat.

Jaa lohkoja ja karttamerkintöjä

Voit jakaa lohkoja esim. urakoitsijalle nopealla lohkolinkillä. Hän näkee jaetut lohkot linkkiä klikkaamalla. Voit jakaa myös karttamerkintöjä sähköpostilla, WhatsApp-sovelluksella ym.

Katso video
Katso video

Tehokas toiminta kylvöaikana

Suodata kylvöaikana näkyviin vain tapahtumalajit Kylvö, Lannoitus ja Siemen. Listaa vain keskeneräiset tapahtumat ja järjestä lähimmän lohkot ensin. Olet valmiina töihin!

Vain yksi klikkaus riittää

Sirppi näyttää automaattisesti sen lohkon tiedot, jolla olet. Kun kuittaat työn heti pellolla, ruudulla odottaa oikea tapahtuma. Yksi klikkaus riittää ja lohkokirjanpitosi on aina ajan tasalla.

Ihastu itsekin. Lataa Sirppi nyt!