Peltolohkot.fi-keskustelu: Peltolohkot näkee Sirpissä kuten ennenkin

Julkisuudessa olleiden tietojen mukaan Ruokavirasto vaati sulkemaan koko maan lohkotiedot sisältävän Peltolohkot.fi-sivuston.

Peltolohkot.fi-tapaus ei liity mitenkään Sirppi-mobiilisovellukseen. Sirppi näyttää peltolohkot kuten ennenkin, koska sen periaate on erilainen. Sirpissä viljelijä hallitsee ja jakaa itse omia lohkotietojaan. Sirpin saa ilmaiseksi puhelimen sovelluskaupasta. Jokainen tilatunnuksen omistava viljelijä voi asentaa Sirpin.

Kun asennat Sirpin, Sirppi noutaa automaattisesti tilasi peltolohkot, kartat ja viljelykasvit hallinnon Vipu-palvelusta. Tietojen noudossa tunnistaudutaan pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Kertaluonteisen tietojen noudon jälkeen voit katsoa lohkokarttoja kännykässä, tabletissa ja tietokoneella. Voit myös jakaa tietoja kenelle itse haluat.

Juridisesti ero Sirpin ja Peltolohkot.fi-palvelun välillä on siinä, että Sirpissä viljelijä noutaa itse omat tietonsa hallinnolta ja päättää itse, kenelle jakaa näitä tietoja. Työmiehille voi perustaa alitunnukset, joilla he voivat käyttää Sirppi-sovellusta omassa kännykässään. Satunnaisille ulkopuolisille karttamerkintöjä voi jakaa niin, että ne näkyvät ilman sovelluksen asentamista.

Lisäksi Sirpin nettisivulla voi luoda ilmaisen Peltolohkot-linkin, jonka klikkaaminen näyttää tilan kasvulohkot selaimessa ilman kirjautumista. Linkin voi halutessaan välittää myös muille. Lohkolinkin luominen ei vaadi Sirpin muuta käyttämistä, toiminto on vapaasti kaikkien tilojen käytettävissä. Peltolohkot-linkki toimii myös mobiililaitteissa.

Lisätietoja:

Sirpin avoin peltolohkot-linkki

Peltokartta kännykkään

Sirpin käyttöönotto

PS. Kehittäjät ottavat mielellään vastaan kehitysehdotuksia osoitteessa asiakaspalvelu@sirppi.fi.