Tukihaun esitäyttö Sirpillä

Sirpistä on julkaistu uusi versio tietokonekäyttöön. Uuteen versioon on lisätty mahdollisuus lähettää Sirpin lohkot Vipun tukihakuun esitäyttöaineistoksi. Toistaiseksi ominaisuutta ei ole mobiiliversioissa.

Tukihaku on avautunut ja kannattaa aloittaa heti. Kun piirrät lohkot tänään Vipussa, voit huomisaamuna noutaa hallinnon lohkokartat Sirppiin ja automaattipaikannus alkaa toimia täyspainoisesti myös jaetuilla lohkoilla.

Lisäsimme Sirppiin myös mahdollisuuden noutaa hallinnolta peruslohkoja, jotka eivät ole vielä oman tilan hallinnassa. Toiminto on kätevä, kun viljelyyn on tulossa uusi lohko ja halutaan käsitellä sitä jo ennen tukihakua.

Halutessasi voit edelleen tallentaa kaikki tiedot ensin Vipun tukihakuun ja noutaa sitten Sirppiin. Nyt toisena vaihtoehtona on Sirpin tietojen lähetys Vipun esitäyttöaineistoksi -> Lohkojen piirto Vipussa -> Hallinnon lohkokarttojen nouto Sirppiin. Voit valita itse, kumpaa tapaa käytät.

Muistathan, että voit merkitä tukihaun vaatimaa kasvulohkojen piirtoa varten Sirpin kartalle maastossa apupisteitä esim. lohkon kulmista ja siirtää apupisteet Vipun kartalle. Näin lohkon piirto on helpompaa.

Sirpillä on Ruokaviraston hyväksyntä myös kasvinsuojelua avustavaksi sovellukseksi. Voit valita tukihaussa ympäristökorvauksen tilakohtaiseksi toimenpiteeksi Kasvintuhoojien ja kasvitautien seuranta- ja tunnistussovellukset  ja täyttää sen vaatimukset helposti Sirpin avulla. Samalla saat itse hyödyllistä lisätietoa päätösten avuksi.

Sirppi on edelleen vuoden ajan ilmainen jokaiselle uudelle tilalle ja siitä eteenpäin maksu on 50 euroa + alv /vuosi. Ilman ha-maksua, ilman käyttäjäkohtaista maksua ja ilman lisäosamaksuja.

Jos suosittelet Sirppiä toiselle tilalle joka ottaa sen käyttöön, saatte molemmat ylimääräisen puolen vuoden ilmaisjakson. Jos olet tyytyväinen, se kannattaa kertoa kavereille!

Hyvää kylvöaikaa!