Sirppi versio 2.6 julkaistu

Sirppi 2.6 on julkaistu Androidille ja tietokonekäyttöön. iPhone-versio ilmestyy lähiaikoina.

Voit käyttää Sirppiä tietokoneella menemällä sivulle www.sirppi.fi ja klikkaamalla etusivun Käytä tietokoneella -nappia. Viljelysuunnittelu on tietokoneella mukavampaa. Kännykkäsovellus on kätevämpi peltotöissä, kun ruudulla näkyvät suoraan oikean lohkon tiedot.

Uudessa versiossa on mm. kehitetty viljelysuunnittelua entistä paremmaksi. Lisää uutuuksia on tulossa myöhemmin.

Joitakin uutuuksia:

 • Lohkon ravinnemäärät näkyvät nyt myös lohkotapahtuman lisäys- ja muokkausruudulla. Ravinteet lasketaan reaaliaikaisesti määriä muutettaessa. Tämä helpottaa halutun lannoitustason haarukointia.
 • Lohkotapahtuman lisäyksessä ja muokkauksessa näkyy nyt toteutuneen varastotilanteen lisäksi myös tarvikkeen suunniteltu varasto. Näet siis, paljonko lannoitetta on vielä varastossa “vapaana”, jos kaikki suunnitellut lannoitukset toteutetaan.
  • Varastotiedot näytetään, jos käytät myös Sirpin varastokirjanpitoa. Varastokirjanpito on Sirpin vakio-osa, mutta sitä ei ole pakko käyttää.
 • Karjanlannan ravinnetiedot voi ilmoittaa nyt myös muodossa kg/tonni. Silloin lantamäärät voi tallentaa lohkoille kiloina. Tämä on kätevää, jos levityskärryssä on vaaka.
  • Perustapauksessa lannan ravinteet tallennetaan muodossa kg/m3 ja lohkojen lantamäärät kuutioina.
 • Sirppiin voi halutessaan lisätä omia siemenlajikkeita. Tämä voi olla tarpeellista, jos käytät varastokirjanpitoa ja hankit sellaisen heinäseoksen tai kerääjäkasvin siemeniä, joita ei ole Sirpin vakiovalikoimassa.
  • Viljan, öljykasvien ja valkuaiskasvien uudet lajikkeet Sirppi saa keväisin hallinnolta.
 • Syysilmoitus pitää tehdä 8.2.2024 mennessä. Jos joudut piirtämään peruslohkolle toimenpidelohkoja, voit hyödyntää Sirpin apupisteitä ja Vipu-nappia piirrossa samoin kuin keväälläkin.

Jatkamme viljelysuunnittelun kehittämistä edelleen. Jos sinulla on ajatuksia, miten siitä voidaan tehdä entistä parempi, lähetä meille postia osoitteeseen asiakaspalvelu@sirppi.fi. Meillä käyttäjätoiveet vaikuttavat oikeasti ohjelmakehitykseen.

Hyvää talven jatkoa!