Sirppi 2.1 julkaistu Android-laitteille ja tietokoneelle

Sirpin uusi versio on julkaistu mobiilisovelluksena Android-laitteille. Tietokonekäyttö on samalla päivittynyt uusimpaan versioon. iPhone/iPad-versio ilmestyy lähiaikoina.

Sirpistä johtumattomista syistä Android-versio näyttää ensimmäisellä käynnistyksellä Tervetuloa-kuvat ja pyytää uutta kirjautumista. Jatkossa Sirppi muistaa tunnukset vanhaan tapaan jopa kuukausia, jos et erikseen kirjaudu siitä ulos.

Jos olet unohtanut salasanasi, saat uuden salasanan Sirpin kirjautumisruudun Salasana hukassa? -linkillä. Käyttäjätunnus on itsenäisessä Sirpissä sähköpostiosoite ja Peltotuki-ohjelmaan synkronoidussa Sirpissä Peltotuki-ohjelman lisenssinumero. Jos et muista tunnuksiasi, voit ottaa meihin yhteyttä osoitteella asiakaspalvelu@sirppi.fi.

Uusia ominaisuuksia:

  • Sirppi näyttää vuodesta 2023 alkaen lohkokirjanpidossa uudet ravinnekatot, suunnitellut ravinteet ja toteutuneen ravinnemäärän. Kännykässä ravinnetiedot näkyvät lohko-otsikkoa klikkaamalla, tableteissa ne näkyvät yleensä koko ajan lohko-otsikon oikealla puolella. Ratkaisevaa on näytön koko ja resoluutio.
  • Itsenäinen Sirppi sisältää nyt Viljelysuunnittelu-toiminnon, joka löytyy sivuvalikosta. Suunnittelunäyttö on optimoitu tietokoneen Full HD -näytölle, mutta toimii myös kännykässä. Tietokoneella Sirppiin voi kirjautua sivulla www.sirppi.fi olevaa Käytä tietokoneella -nappia klikkaamalla.
  • Viljelysuunnittelu sisältää maanäytteiden haun laboratorion palvelimelta, tiedostosta tai käsin syöttämällä. Ravinnekatot lasketaan vuoden 2023 uusien säädösten mukaan. Lohkonvalintalistan yläreunasta löytyy suodatusten lisäksi joukkomuokkaus, jolla voi muuttaa kerralla useita lohkoja tai lisätä lohkotapahtumia kerralla useille lohkoille. Tehokas suunnittelu on helpompaa tietokoneella, mutta mahdollista myös kännykällä.
  • Peltotuki-ohjelmaan synkronoidussa Sirpissä ravinnekatot perustuvat Peltotuen Sirpille toimittamiin tietoihin. Lohkolle suunnitellut/annetut ravinteet Sirppi laskee itse myös Peltotuki-versioissa.
  • Lohkokirjanpidon lohko-otsikon ratas-kuvaketta klikkaamalla aukeaa uusittu lohkotietojen käsittely, joka näyttää kaikki lohkon tiedot samoin kuin Viljelysuunnittelu. Lohkosta näkyy nyt tietoja huomattavasti aiempaa laajemmin.
  • Lohkokirjanpitotulosteesta voi nyt valita kaksi erilaista versiota. Lyhyt versio listaa lohkotapahtumat, pitkä sisältää myös ravinnekattojen perustelut maanäytteineen. Tapahtumille otetut valokuvat toimivat vanhaan tapaan interaktiivisesti pdf-tulosteilla.

Jos sinulle tulee kysyttävää tai mielessäsi on kehitystoiveita, ota yhteyttä meihin asiakaspalvelu@sirppi.fi. Sirppi kehittyy koko ajan ja käyttäjäpalautteen perusteella on tehty monta hienoa ominaisuutta!

Hyvää kevättä!