Poimintoja Okra-näyttelystä

Sirpin Okra-osastolla kävi paljon messuvieraita ja yhteistyökumppaneita. Kiitos teille jokaiselle!

Osalla kävijöistä oli jo Sirppi käytössä, mutta valtaosalle se oli vielä uusi tuttavuus. Oli hienoa havaita näiden kävijöiden innostus, kun heille näytettiin, miten Sirppi voi auttaa tilan arjessa. Vetonauloja taisivat tällä kertaa olla lohkojen jako urakoitsijalle WhatsApp-linkkinä ja uusi tietokoneelle optimoitu viljelysuunnittelu, ja tietenkin automaattisesti kännykän ruudulle tulevat oikean lohkon tiedot.

Kaikkien yleisimmin puhuttiin kuitenkin Sirpin 2.4-version juuri saamasta Ruokaviraston kasvinsuojelusovellus-hyväksynnästä ja siitä, että Sirpillä lohkohavaintoja tekemällä voi nyt täyttää myös ympäristökorvauksen kasvinsuojelusovellus-toimenpiteen vaatimukset.

Vanhoilta asiakkailta tiedustelimme ensimmäiseksi, ovatko he tyytyväisiä Sirppiin, ja kaikki olivat. Yleensä ensimmäinen vastaus oli, että on tosi hienoa, kun ruudulle tulevat aina oikean lohkon tiedot ja sen takia lohkokirjanpito on aina ajan tasalla.

Toinen vakiokysymyksemme vanhoille Sirppi-käyttäjille oli, onko heille tullut mieleen kehitysideoita. Saimmekin monta hyvää ideaa aiempien jatkoksi. Jokainen niistä menee kehittäjien keskusteluun ja ainakin osa tullaan varmasti toteuttamaan tulevissa Sirppi-versioissa.

Sirppiin ensimmäistä kertaa tutustuvat sanoivat usein esittelyn lopuksi, että on kyllä tosi hieno sovellus, mutta on varmaan kallis. Kun kerroimme, että ensimmäinen vuosi on ilmainen ja sitten 50 euroa / vuosi / tila + alv, ilman ha-maksuja, käyttäjämäärärajoituksia tai lisäosamaksuja, tyypillinen kommentti oli “No ei ole kyllä kallis”. No, eipä ole.

Ja ennen maksupäätöstä voi käsitellä koko vuoden vapaasti oman tilan tietoja ja saada täysi hyöty ohjelmasta.

Hyvää kesää ja suotuisaa sadonkorjuuaikaa kaikille!

Sirpin tiimi