Sirppi 1.8 julkaistu Androidille ja tietokoneelle

Sirppi-mobiilisovelluksen versio 1.8 on julkaistu Androidille. Uusi iPhone-/iPad-versio ilmestyy lähiaikoina. Uutta sovellusta voi käyttää myös tietokoneen selaimella osoitteessa web.sirppi.fi.

Sirppi sisältää monia uusia ominaisuuksia vanhalla periaatteella: Voit itse valita, mitä toimintoja käytät. Sirppi on tunnettu helppokäyttöisyydestään ja siitä emme aio luopua, vaikka sovellus kehittyy.

Sirppi soveltuu loistavasti helppoon lohkokirjanpidon tekoon, jossa hyödynnetään tehokkaasti paikannusta ja kännykän kameraa.

Jos haluat, voit tehdä Sirpillä sen lisäksi mm. viljelysuunnittelua, karttamerkintöjä, varastokirjanpitoa ja työaikaseurantaa. Voit seurata myös säätä ja hyödyntää puintiennusteita.

Sirpin käyttäjänä voit itse päättää, mitä ominaisuuksia käytät. Ja näin sen pitää ollakin, käyttäjä päättää.

Nyt voit tehdä Sirpillä myös täsmälannoituksen ohjaustiedostoja. Pyrimme muuttamaan myös tämän työn helpoksi, nopeaksi ja ilmaiseksi. Pohjalla näet Sentinel-satelliitin pelloiltasi ottamat NDVI-vihermassakuvat. Automatiikka avustaa lannoituksen painotuksessa lohkon eri kohdille. Ohjaustiedostoja voit tehdä ISOXML ja Shapefile-muodossa oman työkoneesi mukaan.

Uusia ominaisuuksia:

 • Työajan seurantaan Tauko-painike: Voit haluessasi laskea kylvöön, puintiin tms. työhön kuluneen työajan. Toiminto vaatii vain Play-napin klikkauksen työtä aloitettaessa. Kun kuittaat työn, käytetty työaika tallentuu automaattisesti lohkotapahtumalle. Uudessa versiossa voit myös halutessasi keskeyttää seurannan kahvitauon ajaksi. Työaikaa ei ole pakko seurata.
 • Työkoneiden ohjaustiedostojen teko: Voit katsoa Sirpillä Sentinel-satelliitin omilta pelloiltasi ottamia vihermassakuvia ja tehdä niiden perusteella lannoitteenlevittimen ohjaustiedostoja (tehtävätiedostoja).
  • Satelliitti kuvaa peltosi 2-3 kertaa viikossa koko kasvukauden ajan. Kuvan perusteella voit suunnitella täsmälannoituksen niin, että lohkon parhaita kohtia lannoitetaan joko enemmän tai vähemmän kuin heikkoja kohtia. Kuvia voit katsoa, vaikka sinulla ei olisikaan gps-ohjattua lannoitteenlevitintä.
  • Sirpillä voit tehdä tehtävätiedostoja muutamassa minuutissa ja muutamalla klikkauksella. Voit tehdä niitä sekä puhelimella että tietokoneella. Tietokoneen selaimella voit käyttää Sirppiä osoitteessa web.sirppi.fi. Pääset sinne myös Sirpin nettisivun www.sirppi.fi alkuruudulta.
  • Voit tehdä työkoneen tehtävätiedostoja sekä ISOXML että Shapefile-muodossa oman tehtäväohjaimesi ja työkoneesi mukaan.
  • Koska toiminto on aivan uusi, kehittäjät toivovat kaikkea palautetta osoitteeseen asiakaspalvelu@sirppi.fi. Missä onnistuimme, mitä pitää vielä kehittää?
 • Karttamerkintöjen suodatusta on kehitetty. Voit nyt valita myös aikavälin, jonka mukaan merkinnät näytetään. Halutessasi voit poistaa kaikki merkinnät kartalta valitsemalla suodatuksessa Piilota kaikki merkinnät.
 • Kun lisäät uudella versiolla valokuvan sisältäviä Havainto-lohkotapahtumia, näet havaintojen sijainnit myös kartalla. Saat sijainnit näkyviin kartan Suodata merkintöjä -toiminnolla.
 • Uusittu tietokonekäyttö. Täysiverisessä tietokoneversiossa Sirpin toiminnot ovat puhelimesta tutuilla omilla paikoillaan, mutta ison näytön tila on hyödynnetty aiempaa paremmin.
  • Voit käyttää tietokoneversiota menemällä selaimella osoitteeseen web.sirppi.fi tai klikkaamalla Sirpin nettisivun (www.sirppi.fi) painiketta Selainversio.
 • Monia pikkuparannuksia ja käyttäjien toiveita.

Kiitos kaikille uusia ominaisuuksia ehdottaneille! Monet ehdotuksista on nyt toteutettu. Yhteistyössä on voimaa. Ota jatkossakin yhteyttä, jos sinulle tulee mieleen kehitysideoita. Sirppi kehittyy jatkuvasti.