Kokemuksia Maatalouskone­messuilta

Helsingin Maatalouskonemessut olivat Sirpille menestys. Osastolla kävi paljon ihmisiä ja kävimme monia mielenkiintoisia keskusteluja sekä viljelijöiden että muiden yhteistyötahojen kanssa. Kiitos kaikille kävijöille!

Päähuomiomme keskusteluista olivat seuraavat:

  • On paljon viljelijöitä, jotka eivät ole vielä kuulleet Sirpistä. Oli mukava havaita heidän innostuksensa, kun esittelimme Sirppiä ja he huomasivat siitä jonkin juuri heille tärkeän ominaisuuden. Sirppi voi oikeasti ratkaista ongelmia.
  • Jokaiselta Sirppiä jo käyttävältä kävijältä kysyimme, ovatko he tyytyväisiä. Palaute oli erittäin hyvää. Jatkamme siis samalla linjalla.
  • Saimme hyviä kehitysehdotuksia, joista kysyimme mielipiteitä myös seuraavaksi osastolle tulleilta viljelijöiltä. Nyt meillä on joukko hienoja ideoita Sirpin tuleviksi ominaisuuksiksi. Kiitos kaikille!
  • Näkyi selvästi, että eri käyttäjät hyödyntävät Sirpin eri ominaisuuksia. Yksi tekee automatisoitua lohkokirjanpitoa ja ottaa valokuvia, toinen merkitsee ja hakee hukkakauroja, kolmas jakaa lohkoja urakoitsijoille ja neljäs haluaa katsoa lohkon sisäistä vaihtelua Sentinel-satelliitin vihermassakuvista. Ja sitten on viljelijöitä, jotka käyttävät kaikkia Sirpin ominaisuuksia. Tämä hajonta on meistä hienoa. Sirppi taipuu moneen ja on hinnoiteltu niin, että yksi tärkeä ominaisuus riittää käyttöperusteeksi.
  • Monet kehuivat Sirpin puintiennusteiden tarkkuutta ja ihailivat automaattista lähimmän sääaseman hakua. Luomuviljelijöiden kanssa keskustelimme paljon varastokirjanpidosta ja Sirpin automaattinen varastojen täsmäytys sai ihastuneita kommentteja.
  • Kaikki eivät tiedä, että Sirppiä voi käyttää myös tietokoneella.
  • Näimme hienoja reaktioita, kun kävijä kysyi lopuksi Sirpin hintaa ja kerroimme, että se on vähintään vuoden ajan ilmainen ja maksaa sen jälkeen 50 euroa vuodessa. Asia kummastutti monia ja saimme selittää, miksi se ei ole kalliimpi. Osa asiakkaista sanoi spontaanisti, että hinnan pitäisi olla 50 euroa kuukaudessa. Kommentti tuntui hienolta, mutta emme nosta hintaa. Sirppi on tehty alun perin oman tilan tarpeisiin ja meille on tärkeintä, että meillä on hyvä ja kasvava käyttäjäyhteisö. Ja meillä on sellainen. Kiitos siitä teille kaikille!
  • Osa viljelijöistä käyttää Sirppiä muun viljelyohjelmiston apuna, osa ainoana sovelluksena. Meistä se on ok, meillä ei ole tarvetta syrjäyttää jo olemassa olevia ratkaisuja. Sirpissä on lukuisia ominaisuuksia, joita ei ole muissa ohjelmissa. Jokainen viljelijä päättäköön itse, mikä on hänelle paras ratkaisu.

Messujen yhteydessä järjestetyn 500 euron tuotelahjakortin arvonnan voitti Eero Mäkilä Mynämäeltä. Onnea!

Ps. Jos sinulla on kehitysehdotuksia, kommentteja tai kysymyksiä Sirpistä, lähetä meille sähköpostia osoitteeseen asiakaspalvelu@sirppi.fi. Suuri osa Sirpin uusista ominaisuuksista ja parannuksista tehdään käyttäjätoiveiden perusteella. Yhteistyössä on voimaa!