Sirppi 1.6 julkaistu Androidille

Sirppi-mobiilisovelluksen versio 1.6 on julkaistu Androidille. Uusi iPhone-/iPad-versio ilmestyy lähiaikoina. Uutta sovellusta voi käyttää myös tietokoneella osoitteessa web.sirppi.fi.

Sirppi sisältää monia uusia ominaisuuksia vanhalla periaatteella: Voit itse valita, mitä toimintoja käytät. Sirppi on tunnettu helppokäyttöisyydestään ja siitä emme aio luopua, vaikka sovellus kehittyy.

On ollut mielenkiintoista seurata, kuinka eri tavoin Sirppiä käytetään. Yksi etsii sillä vain hukkakaurat, toinen tekee helpon lohkokirjanpidon ja jakaa lohkoja urakoitsijalle, kolmas haluaa tarkan varastokirjanpidon ja neljättä kiinnostavat sää ja puintiennusteet. Moni käyttää kaikkia ominaisuuksia. Näin sen pitää ollakin, käyttäjä päättää.

Uusia ominaisuuksia:

 • Työajan seuranta: Kylvölle, puinnille ym. voi nyt halutessaan laskea työajan. Toiminto vaatii vain Play-napin klikkauksen työtä aloitettaessa. Kun työ kuitataan, käytetty työaika tallentuu automaattisesti lohkotapahtumalle. Toiminto on käytettävissä kaikille tapahtumille, joiden yksikkönä on tunti. Työaikaa ei ole pakko seurata.
 • Kun lohkon paalaus tms. kuitataan tehdyksi, Sirppi voi samalla lisätä siitä myös varastotapahtuman varastokirjanpitoon. Valinta löytyy lohkotapahtuman muokkausruudulta ja on käytettävissä lohkotapahtumilla, joiden yksikkö on kg tai kpl. Varastokirjanpitoa ei ole pakko tehdä.
 • Lohkotapahtuman muokkauksessa näytetään nyt, kuinka paljon varastossa on jäljellä kyseistä lannoitetta, siementä tai kasvinsuojeluainetta.
 • Varastokirjanpitoon on lisätty uusi toiminto Inventaario ja täsmäytys. Toiminto löytyy varastoyhteenvedon alareunasta. Voit tallentaa inventoidut määrät heti varastolla Sirppiin. Varastojen täsmäytyksen voit tehdä joko heti tai myöhemmin, joko kännykällä tai toimiston tietokoneella osoitteessa web.sirppi.fi .
 • Lohkokirjanpidon, varastokirjanpidon ja fyysisen varaston määrien keskinäinen täsmäytys on usein lohkokirjanpidon työläin vaihe. Sirpillä voi nyt täsmäyttää tarvikkeet keskitetysti kolmella eri tavalla: Muuttamalla lohkokirjanpidon tapahtumia manuaalisesti, muuttamalla lohkokirjanpidon tapahtumia automaattisesti tai luomalla varastokirjanpitoon täsmäytystapahtuma automaattisesti. Suosittelemme uutta toimintoa kaikille asian kanssa tuskaileville!
 • Varastokirjanpitoon automaattisesti luotuja lohkokirjanpitoon perustuvia tapahtumia (lannoitteiden käyttö ym.) voi nyt katsella ja muokata myös keskitetysti varastokirjanpidon puolelta.
 • Samasta siemenlajikkeesta voi nyt tarvittaessa luoda varastokirjanpitoon kaksi eri nimikettä. Näin varastolaskenta osaa seurata erikseen esim. tavanomaista siementä ja luomusiementä ja näyttää erikseen molempien varastomäärät lohkotapahtuman muokkauksessa.
 • Varastotapahtumalle voi nyt lisätä kaksi valokuvaa, esim. viljan myynnissä viljapassin ja tilitystositteen tai siementen ostossa vakuustodistuksen ja ostotositteen. Näin varastokirjanpito sisältää samalla rivillä kaikki tarkastajan tarvitsemat tiedot.
 • Lohkokirjanpidon ja varastokirjanpidon pdf-tulosteille on lisätty tapahtumiin liittyvät valokuvat niin, että kuvaa klikkaamalla se avautuu suurena selaimeen. Tarkastaja voi näin nähdä kaikki tiedot (vakuustodistukset, viljapassit, ostotositteet, myyntitositteet, kasvinsuojelun ennakkohavainnot …) vain pdf-tulostetta selaamalla. Peltokuvien katsominen itse tulostetta jälkikäteen klikkailemalla on myös yllättävän mielenkiintoista puuhaa. Kannattaa kokeilla!
 • Käyttöoikeusvaihtoehtoihin on lisätty uusi vaihtoehto Täydet oikeudet, joilla alikäyttäjä voi muuttaa myös lohkoja ja perusvalintoja.
 • Monia pikkuparannuksia ja käyttäjien toiveita.

Kiitos kaikille uusia ominaisuuksia ehdottaneille! Monet ehdotuksista on nyt toteutettu. Yhteistyössä on voimaa. Ota jatkossakin yhteyttä, jos sinulle tulee mieleen kehitysideoita. Sirppi kehittyy jatkuvasti.