Kevätvinkkejä Sirpin käyttäjille

Vipun tukihaku avautuu tänä vuonna vasta huhtikuun lopussa.

Sirppi tarvitsee hallinnon kasvulohkokartan tunnistaessaan, millä lohkolla käyttäjä on. Jos kartta puuttuu, automaattinen lohkon tunnistus ei voi toimia eikä lohko-otsikossa näy etäisyyttä lohkolle vaan kysymysmerkki.

Jos teet ensimmäisiä peltotöitä jo ennen kuin tukien haku avautuu, sinun kannattaa vaihtaa lohkojen listausjärjestys Lähimmät ensin -> Nimijärjestys. Jos teet syysviljan lannoituksia, suodata ruudulle vain syysviljalohkot ja vain lannoitustapahtumat. Näin oikea lohko löytyy helpommin.

Mene Vipun tukihakuun heti, kun se avautuu. Sinun ei tarvitse palauttaa tukihakemusta, mutta perusta lohkot ja piirrä tarvittaessa kasvulohkot kartalle (voit muuttaa tietoja tarvittaessa kylvöjen jälkeen). Kun teet näin, voit seuraavana aamuna noutaa hallinnon tiedot Peltotuki-ohjelmaan ja tehdä uuden Sirppi-synkronoinnin. Näin Sirppi saa tämän vuoden lohkokartat ja alkaa taas tunnistaa, millä lohkolla milloinkin olet.

Kun olet saanut lohkokartat Sirppiin, vaihda Nimijärjestys takaisin Lähimmät ensin -järjestykseksi. Näin lähin lohko näkyy listan ylimpänä.

Sirpistä ilmestyy kevään aikana uusi versio, jossa on viilattu toimintaa ja parannettu mm. varastotoimintoja. Sirpin varastokirjanpito täyttää myös luomusäädökset. Muutakin uutta on tulossa …

Sirpin mobiili lohkokirjanpito on edelleen kaikille ilmainen! Jos pidät siitä, vinkkaa myös kavereillesi. Nyt on hyvä aika luoda tunnukset ja huomata itse Sirpin hyöty.

Hyvää kevättä kaikille! Toivottavasti tästä tulee hyvä vuosi.