Sirpin uusi Android-versio 0.10.1 julkaistu

Sirppi-mobiilisovelluksen uusimman Android-version saa Play-kaupasta. Jotta Sirpin uusia ominaisuuksia voi hyödyntää, pitää asentaa myös Peltotuen uusi versio 2017.1 ja synkronoida sillä tiedot Sirpin kanssa.

Suositeltu toimintajärjestys:

  1. Asenna tietokoneelle uusin Peltotuki-versio
  2. Synkronoi Peltotuen tiedot Sirppi-pilvipalvelun kanssa
  3. Asenna uusin Sirppi-versio puhelimesi Play-kaupasta

Sirpin uusia ominaisuuksia:

  • Sirpillä voi nyt lisätä kaikkia tapahtumalajeja, mukaan lukien lannoitus, org.lannoitus, siemen, kasvinsuojelu ja kalkitus.
  • Kaikkia Peltotuesta synkronoituja tapahtumia voi muokata täysin vapaasti. Voit esim. vaihtaa lannoitustapahtuman lannoitteen tai kasvinsuojelutapahtuman kasvinsuojeluaineen suoraan Sirpissä.
  • Sirpin Tapahtumat-näytön ulkoasua on kehitetty. Lohko näkyy nyt lohkokorttina, joka sisältää kaikki lohkon tapahtumat. Lohkot näkyvät allekkain halutussa järjestyksessä (Lähimmät ensin / Nimijärjestys).
  • Tapahtumien suodatusta on kehitetty. Suodatusehdot näkyvät tapahtumanäytön yläreunassa, josta niitä voi myös muuttaa. Suodatusosion voi tarvittaessa pienentää. Näin ruudulle mahtuvat paremmin esim. lähimmän lohkon kylvö, lannoitus ja siemen eikä työn kuittaus vaadi näytön vieritystä. Suodatusehto Näytä vain keskeneräiset tehostaa työtä esim. kylvöaikana huomattavasti.
  • Käyttöoikeuksien määrittely on siirretty valikkoon.

Sirppi on herättänyt paljon kiinnostusta ja meillä on kova into nähdä sen toimivuus laajemmassa käytännön työssä. Viime vuonna Sirppiä käytettiin testitiloilla ja se sai erittäin hyvän vastaanoton.

Vaikka Android-sovellusten pitäisi näyttää aivan samanlaisilta kaikissa puhelimissa, ulkonäössä voi silti olla pieniä eroja. Siksi otamme mielellämme vastaan näyttökaappauksia eri puhelintyypeistä. Jos jokin asia ei sinusta sovi puhelimesi näytölle ihan parhaalla tavalla, ota näyttökaappaus tilanteesta ja lähetä se meille os. asiakaspalvelu@sirppi.fi . Liitä ehdottomasti mukaan tieto puhelimen merkistä, mallista ja siinä olevasta Android-versiosta.

Vaikka mahdolliset ongelmatilanteet kiinnostavat meitä eniten, otamme mielellämme vastaan näyttökuvia myös normaalitilanteista eri puhelimilla. Muutenkin kaikki kehitysehdotukset ja kommentit ovat erittäin tervetulleita! Tehdään yhdessä Sirpistä paras maaseudun mobiilisovellus!

Hyvää kevättä kaikille!

Ps. Tukihaku on avautunut. Kun piirrät kasvulohkot Vipu-palvelussa, Sirppi saa lohkoille paikkatiedot.